alegeri

Zilele trecute, un prieten din lista de FB, ne adresa o intrebare:

,,-Daca ai avea foarte multi bani, ai mai fi in acelasi loc, acelasi serviciu, ai avea aceeasi prieteni, te-ai imbraca la fel? Daca da, inseamna ca esti un om fericit.”

Inevitabil m-am intrebat daca as schimba ceva in viata mea si dupa un timp, mi-am raspuns ca da, daca fericirea mea ar sta in cantitatea banilor, probabil ca pot fi considerata un om fericit. Nu pentru ca i-as avea acum. Au fost si ani in care am avut mai mult decat aveam nevoie, dar si momente in care as fi avut nevoie, dar niciodata banii nu au fost un standard de fericire pentru mine. Am fost fericita cand am iubit, sunt  fericita cand fata mea este fericita, sunt fericita cand ai mei sunt sanatosi, linistiti sufleteste, cand prietenii isi petrec timpul cu mine, imi cer ajutorul. Sunt fericita cand pot face o fapta buna, vorbe frumoase nu prea stiu sa spun, dar stiu sa ajut. Sunt fericita cand cunosc oameni sinceri, pentru ca sunt rare persoanele care isi mai permit sa fie ei insusi in relatia cu ceilalti. Mie, banii nu mi-au adus fericirea, lipsa lor a fost motivationala, m-au ambitionat sa vreau mai mult de la mine sau poate doar sa pacalesc sufletul, sa uite cat de nefericit este. Am fost fericita si stiu ca pentru fericire nu ai nevoie de bani, doar de oameni care se iubesc, nimeni nu poate fura fericirea, doar cei doi o pot pierde in goana dupa bani. Timpul va trece, dar fericirea pierduta este pierduta pentru totdeauna, nimic nu o poate resuscita, nu merge carpita si nici reinventata. Time is money, dar totul are un pret si nu intotdeauna corect.

6 comentarii la „alegeri

  1. Da, BANII pot fi un bun mijloc de a fi FERICIT dacă-s BANI munciți ! 🙂
    Oare cum pot DORMI liniștiți cei /cele care au BANI cu ^ nemiluita^ dar câștigați din FURTURI, ILEGALITĂȚI, EVAZIUNI șamd ? 🙂
    Mersi pentru urare ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s